36 Charlottenlund

På slutten av 1700-tallet bodde res.kap. i Domkirken, Børge Petersen von Fyren (1745-1816), til leie i et hus på eiendommen ”Steglebakken” som langt senere fikk adressen Kongsgaten 45. Ekteparet von Fyrens barn fikk i 1831 kongelig skjøte på denne eiendommen som deres foreldre hadde forvaltet. Da hadde allerede i 1828 fogden over Jæren og Dalane, Søren Daniel Schiøtz (1796-1863), satt opp landstedet sitt på dette stedet. Det fikk navn etter ektefellen hans, Charlotte Rosenkilde (som var datter av byens eidsvollutsending, Peder Valentin Rosenkilde). Huset ble opprinnelig bygd i empirestil, men det har siden gjennomgått store endringer og ombygginger.

Onsdag 27. august kl 19.00

Gunnar Nerheim vil holde foredrag om Dale, med tittelen
Dale, psykiatrien i Rogaland 1913 - 1994

Sted: Arkeologisk Museum
Tid: Onsdag 27. august kl. 19.00

Byhistorisk Forening Stavanger ønsker alle sine medlemmer, venner og støttespillere en riktig god sommer.
Følg oss på Facebook.

Vel møtt
- haraldsig.pedersen-

Vil du bli medlem?

Klikk deg inn på "Bli medlem" i menylinjen øverst! Medlemskapet gir gratis adgang til våre arrangement og Stavangeren rett i postkassen. Ønsker du å få tilsendt tidligere numre av "Stavangeren" kan disse kjøpes for kr. 50 pr. eksemplar inkl. porto. De kan bestilles hos pede7@online.no så langt opplaget rekker. Bankkontonummeret er 3201.25.37300.

Stavangeren nr.3 1999

Innhold:

• Stavangers grunnleggelse - knyttet til Erling Skjalgssons tid? Innspill til nydikusjon og forskning... av Torgrim Titlestad, Førsteamanuensis, dr. philos. Høgskolen i Stavanger

Foreningens grunnlovsnummer av Stavangeren, dobbelnummer, nr 1/2-2014 ble presentert på Kulturhuset torsdag 15. mai med gjennomgang av artiklene ved tre av bidragsyterne, Harald Hamre, Hans Eyvind Næss og Hallgeir H. Langeland. samt helsingar frå påtroppande og avtroppande Fylkesmenn Magnhild Meltveit Kleppa og Tora Aasland.

1814 - 2014 Grunnlovsjubileet feires med en rekke aktiviteter. Se det offisielle programmet for Stavanger og  Rogaland her:

ç
Årsmøtet godkjente styrets forslag om økonomisk støtte til prosjekter.
Det er i 2014 avsatt kr 30.000,-

Regelverket for prosjektmidlene ligger her:

Om byhistorisk forening

Om Byhistorisk Forening Stavanger

Byhistorisk Forening Stavanger er tuftet på nettopp dette; en felles interesse av å se nåtid og fremtid i lys av og med respekt for det som ligger bak oss.