20 Blidensol

Gamle bolighus har en ”sjel” fordi de forteller en historie om generasjoner som har holdt til der og satt sitt preg på huset.

blidensol_skilt

Den trolig eldste bygningen i Stavanger, etter Domkirken og Bispekapellet, Villa Blidensol i Øvre Strandgate 112 , er et slikt ”sjelfullt” hus. Det lå en gang langt ute på landet, men er i dag ett av byens mest sentrale.

Onsdag 29. oktober kl 19.00
26 nov 19:00

Velkommen til nytt foredrag i Byhistorisk Forening Stavanger
26. november kl.19.00 på Arkeologisk Museum.

Jone Laugaland har i en mannsalder interessert seg for skip, båter og båtruter, med hovedvekt på fjordabåtene og Stavangerskes aktiviteter. Han har vært journalist i Stavanger Aftenblad og har gitt ut en rekke bøker.
I kveld vil han snakke om : MED RUTEBÅD TE BERGEN

Nattruten, som ble nedlagt i 1974, var fram til midten på sekstitallet hovedkommunikasjonsveien mellom Stavanger og Bergen og en av landets viktigste skipsruter. Flaggruten startet sin virksomhet i 1960, etter 53 års drift ble den lagt ned fra sist årsskifte. Det er dermed ikke mulig å reise med rutebåt lenger mellom de to byene, og det er satt et punktum for en om lag 150 år lang historie.

Arrangementet er gratis for medlemmer, entre for andre koster det kr. 100. Men dersom du tegner medlemskap ved inngangen, får du
• Gratis adgang.
• Gammel pris for 2014 (kr 350 for enkeltmedlemskap, kr 500 for familiemedlemskap), kontingenten stiger med kr. 50 fra årsskiftet.
• To flotte nummer av Stavangeren 2013: Et om Grunnlovsjubileet og et om oljehistorien, bare med spesialskrevne artikler.

Arkeologisk Museum,
Onsdag 26. november kl 19.00

Følg oss på Facebook.

Vel møtt
- haraldsig.pedersen-

Vil du bli medlem?

Klikk deg inn på "Bli medlem" i menylinjen øverst! Medlemskapet gir gratis adgang til våre arrangement og Stavangeren rett i postkassen. Ønsker du å få tilsendt tidligere numre av "Stavangeren" kan disse kjøpes for kr. 50 pr. eksemplar inkl. porto. De kan bestilles hos pede7@online.no så langt opplaget rekker. Bankkontonummeret er 3201.25.37300.

Stavangeren nr.2 2007

• Side 3: Leder Av Hans Eyvind Næss
  • Side 4: De siste års utgravninger i Stavangers historie av Stan Reed
  • Side 13: Vilhelm Søiland, den siste bøkker i Stavanger av Jan Gjerde
  • Side 20: «Tiltal enhver bonde høflig» Av Erling Sømme Kielland
  • Side 25: Ahasverus Crequi dit la Roche Av Randi Folkestad
  • Side 29: Barndomsminner fra Stavanger på slutten av 1930-tallet (4) Av Hans Jakob Andreassen
  • Side 34: Et tilbakeblikk på Stavanger Tegneskole Av Jan Gjerde
  • Side 40: Admiral Cruys - Kvitsøykorset Av Jørg Hviding

Foreningens oljenummer av Stavangeren, nr 3/-2014 ble presentert på Kulturhuset under Kapittelfestivalen fredag 19. september
Oljenummeret ble gjort mulig bl.a. ved et økonomisk tilskudd fra Wintershall Norge As.
Gunnar Berge, Finn Harald Sandberg og Trude Meland presenterte sine artikler under lanseringen.

1814 - 2014 Grunnlovsjubileet feires med en rekke aktiviteter. Se det offisielle programmet for Stavanger og  Rogaland her:

ç
Årsmøtet godkjente styrets forslag om økonomisk støtte til prosjekter.
Det er i 2014 avsatt kr 30.000,-

Regelverket for prosjektmidlene ligger her:

Om byhistorisk forening

Om Byhistorisk Forening Stavanger

Byhistorisk Forening Stavanger er tuftet på nettopp dette; en felles interesse av å se nåtid og fremtid i lys av og med respekt for det som ligger bak oss.