11 Rosenkildehuset

Selv i vår tid må vi innrømme at dette huset i Nedre Strandgate 11, virkelig troner i synsfeltet. Da det var reist ferdig våren 1813, må det ha virket formidabelt, i en stram Louis – Seize – stil med en midtakse markert av husets elegante monumental-trapp. Det var 25 m langt, 6,6 m bredt og 12,5 m høyt. Hovedfasadens komposisjon er symmetrisk, og taket høyt og halvvalmet. Som det største trehuset i Stavanger hadde det 20 værelser, 32 vindusfag og bl.a. 6 kakkelovner.

Onsdag 27. august kl 19.00

Gunnar Nerheim vil holde foredrag om Dale, med tittelen
Dale, psykiatrien i Rogaland 1913 - 1994

Sted: Arkeologisk Museum
Tid: Onsdag 27. august kl. 19.00

Byhistorisk Forening Stavanger ønsker alle sine medlemmer, venner og støttespillere en riktig god sommer.
Følg oss på Facebook.

Vel møtt
- haraldsig.pedersen-

Vil du bli medlem?

Klikk deg inn på "Bli medlem" i menylinjen øverst! Medlemskapet gir gratis adgang til våre arrangement og Stavangeren rett i postkassen. Ønsker du å få tilsendt tidligere numre av "Stavangeren" kan disse kjøpes for kr. 50 pr. eksemplar inkl. porto. De kan bestilles hos pede7@online.no så langt opplaget rekker. Bankkontonummeret er 3201.25.37300.

Stavangeren nr.4 1999

Innhold:

Side 3: En synlig Kielland

Side 5: Middelthon om Kielland

Side 9: Gestapokjelleren på Eiganes av E. Kåre Johannessen

Side 13: Zack - hvorfor går du med kalosjer?

Side 18: Kongsgård jubilerer, av Halvor Pedersen

Side 20: Forruna og «Kjemien» av Kjell StahL Johannesen

Side 23: På en søyle står en trist forfatter av Randi Folkestad

Side 28: Brente mandler og pannekaker med syltetøy

Side 30: Kielland og pengene av jan Gjerde

Foreningens grunnlovsnummer av Stavangeren, dobbelnummer, nr 1/2-2014 ble presentert på Kulturhuset torsdag 15. mai med gjennomgang av artiklene ved tre av bidragsyterne, Harald Hamre, Hans Eyvind Næss og Hallgeir H. Langeland. samt helsingar frå påtroppande og avtroppande Fylkesmenn Magnhild Meltveit Kleppa og Tora Aasland.

1814 - 2014 Grunnlovsjubileet feires med en rekke aktiviteter. Se det offisielle programmet for Stavanger og  Rogaland her:

ç
Årsmøtet godkjente styrets forslag om økonomisk støtte til prosjekter.
Det er i 2014 avsatt kr 30.000,-

Regelverket for prosjektmidlene ligger her:

Om byhistorisk forening

Om Byhistorisk Forening Stavanger

Byhistorisk Forening Stavanger er tuftet på nettopp dette; en felles interesse av å se nåtid og fremtid i lys av og med respekt for det som ligger bak oss.